Криклій відреагував на обшуки у справі про збитки Дунайському пароплавству

Читать на русском
У Мінінфраструктури очікують, щоб винні у зловживаннях в Українському Дунайському пароплавстві якомога швидше були покарані.
Фото Слово і діло

У Мінінфраструктури очікують, щоб винні у зловживаннях в Українському Дунайському пароплавстві якомога швидше отримали покарання, а державі було відшкодовано збиток.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій в своєму Telegram-каналі в четвер, 8 жовтня.

«Новина, яку ми чекали цілий рік. Сьогодні детективи НАБУ спільно з СБУ почали обшуки в рамках розслідування щодо можливих зловживань в Українському Дунайському пароплавстві», - написав Криклій.

Глава Мінінфраструктури нагадав, що рівно рік тому, 8 жовтня, колишній глава УПД Дмитро Чалий, «той самий, який говорив, що компанія банкрут, але він її готовий приватизувати», був звільнений з посади.

«Тоді ми почали повне перезавантаження роботи компанії, яка на той час мала за плечима тільки численні борги і корупцію, отриману від попередників», - зазначив міністр.

Він додав, що через місяць після цього УДП очолив Олексій Хомяков, перед яким було поставлено завдання «не тільки вивести компанію в прибуток, (це їм вдалося - 34,6 млн прибутку заробила компанія, незважаючи на коронакризу за результатами I-го півріччя 2020 року ), але і максимально сприяти в розслідуванні корупційних схем на підприємстві, якими навмисно доводили компанію до банкрутства».

«Мова йде, в тому числі про можливе незаконне відчуження 32 ліхтерів (барж), що належать УДП, які в подальшому були вивезені за кордон», - зазначив Криклій.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що НАБУ і СБУ влаштували обшуки у справі про нанесення збитків Дунайському пароплавству.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: