Прем'єрка Італії Мелоні висунула свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Читать на русском
Мелоні заявила, що балотуватиметься до Європарламенту. При цьому прем'єрка Італії має намір відмовитися від місця у ЄП у разі обрання.
Фото: agenzianova.com

Прем'єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні заявила, що балотуватиметься на червневих виборах до Європарламенту.

Слова політика цитує Reuters.

Скільки місць у парламентах Європи займають ультраправі партіїНа інфографіці – скільки місць у парламентах країн Європи займають ультраправі партії. Їхня популярність цього року зростає.

Рішення було ухвалено, щоб посилити підтримку своєї партії «Брати Італії». Так, прізвище Мелоні буде першим у виборчому бюлетені у всіх п'яти округах Італії. При цьому у разі обрання вона має намір відмовитись від поста в Європарламенті.

«Ми хочемо зробити в Європі те саме, що ми зробили в Італії...Створити більшість, яка об'єднає правоцентристські сили і відправити лівих в опозицію», – сказала Мелоні.

Прем'єрка Італії також пообіцяла, що не використає «ні хвилини» свого перебування на посаді прем’єр-міністра для передвиборчої кампанії.

Зазначається також, що згідно з недавніми опитуваннями, її партія є найпопулярнішою в Італії: її підтримують 27%, тоді як за опозиційну Демократичну партію готові проголосувати приблизно 20%, а за лівий «Рух 5 зірок» – 16%.

Нагадаємо, у лютому президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн офіційно оголосила, що висуватиме свою кандидатуру на новий термін.

Де ще цього року голосуватимуть – на інфографіці «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: