КНДР не починає війну через підйом економіки – Bloomberg

Читать на русском
Кім Чен Ин готовий розпочати війну, але його стримує підйом економіки завдяки продажам озброєнь росії.
Фото: Shutterstock

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин зробив низку заяв, що свідчать про його бажання і готовність почати війну з Південною Кореєю. Однак, у Пхеньяна є причина уникати розпалювання конфлікту.

Про це пише Bloomberg.

Кім Чен Ин наказав армії та промисловості прискорити підготовку до війни – ReutersЛідер Північної Кореї наказав своїм військовим, виробникам боєприпасів та ядерної зброї прискорити підготовку до війни, щоб протистояти конфронтаційним крокам США.

Зазначається, що за майже десятиліття темпи економічного зростання Північної Кореї досягли найвищого рівня, здебільшого завдяки продажам озброєнь росії.

Так, за інформацією видання, з жовтня КНДР продала рф понад 2 млн артилерійських снарядів та кілька балістичних ракет.

«Обсяг проданої КНДР техніки може сягнути мільярдів доларів, а економіка країни, в поєднанні зі зростанням торгівлі з Китаєм, цього року може зрости на 0,5%», – йдеться у матеріалі.

Видання зауважує, що ця стратегія продажів дає змогу Північній Кореї уникати міжнародних санкцій, однак також пом’якшує тиск на лідера КНДР і дає змогу уникати радикальних заходів, включно з військовими діями.

«З огляду на можливі негативні наслідки, Кім Чен Ин, ймовірно, вважає за краще уникати відкритої війни», – пише Bloomberg.

Експерти зазначають, що співпраця між КНДР і росією буде поглиблюватися, а президент рф володимир путін, можливо, найближчими місяцями відвідає Пхеньян.

Крім того, міністр оборони Південної Кореї Шин Вонсік заявив, що, ймовірно, Північна Корея незабаром передасть росії нові типи тактичних керованих ракет, які можуть допомогти Кремлю продовжити атакувати Україну.

Раніше стало відомо, що Кім Чен Ин має намір оголосити Південну Корею «ворогом №1».

Також нещодавно у КНДР заявили про випробування нової стратегічної крилатої ракети.

Як повідомлялося, Північна Корея закріпила у конституції політику щодо нарощування ядерних сил.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: