Путін може найближчим часом відвідати Північну Корею

Читать на русском
Президент росії володимир путін висловив готовність найближчим часом відвідати КНДР. Це може статися перед президентськими виборами у березні.
Фото: Associated Press

Президент росії володимир путін готовий відвідати Пхеньян найближчим часом. Це може статися перед президентськими виборами у березні.

Про це повідомляє Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК).

«Президент путін ще раз висловив глибоку вдячність верховному лідеру Кім Чен Ину за запрошення відвідати Пхеньян у зручний час і висловив готовність здійснити візит до КНДР найближчим часом», – ідеться в заяві.

Державне ЗМІ КНДР також зазначає, що росія висловила «глибоку вдячність» Північній Кореї за підтримку російської агресії проти України.

Візит путіна до Північної Кореї стане його першим візитом з липня 2000 року, коли країну очолював покійний батько Кіма – Кім Чен Ір.

Нагадаємо, раніше Кім Чен Ин заявив про прагнення «триматися за руку» з путіним і співпрацювати з росією. Також він заявив, що впевнений у перемозі російської армії «у священній боротьбі».

У вересні путін зустрівся з Кім Чен Ином у росії. Під час цієї зустрічі російський диктатор прийняв запрошення Кім Чен Ина відвідати Північну Корею.

У жовтні путін і Кім Чен Ин обмінялися листами з обіцянками про поглиблення співпраці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: