Кім Чен Ин поїде до путіна у рф – що відомо про майбутній візит

Читать на русском
Під час зустрічі Кім Чен Ин та диктатор путін мають обговорити постачання зброї з КНДР до країни-агресора.
фото: росЗМІ

Лідер КНДР Кім Чен Ин планує цього місяця зустрінеться з російським диктатором путіним і обговорити постачання озброєнь.

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на офіційних представників США та країн-союзниць.

Кім Чен Ин заявив про прагнення «триматися за руку» з путіним та співпрацювати з росієюКім Чен Ин виступив із посланням путіну з нагоди національного дня росії, фактично захищаючи його рішення вторгнутися в Україну та демонструючи підтримку та солідарність.

Зазначається, що обидва диктатори планують обговорити можливість постачання росії більшої кількості озброєнь для війни проти України та інше військове співробітництво. Кім поїде з Пхеньяну, ймовірно, на бронепоїзді, до Владивостока, де він зустрінеться з путіним. Також видання припускає, що лідер КНДР може поїхати до Москви.

«Путін хоче, щоб Кім погодився відправити росії артилерійські снаряди і протитанкові ракети, а Кім хотів би, щоб росія надала Північній Кореї передові технології для супутників і атомних підводних човнів», – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що лідер КНДР шукатиме в росії продовольчу допомогу.

Як повідомляється, лідери країн нібито прибудуть у кампус Далекосхідного федерального університету у Владивостоці для участі у Східному економічному форумі, який пройде з 10 по 13 вересня.

Нагадаємо, напередодні Північна Корея заявила, що під час навчань зімітувала ракетно-ядерну атаку, щоб попередити США про «реальну небезпеку ядерної війни».

Також сьогодні у Сочі відбулася зустріч Ердогана з путіним. Ключовою темою переговорів стало можливе продовження зернових угод.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: