Кім Чен Ин заявив, що впевнений у перемозі російської армії «у священній боротьбі»

Читать на русском
Кім Чен Ин заявив, що впевнений у перемозі російської армії. Путін, у свою чергу, стверджував, що росія та КНДР діють в ім'я миру та процвітання у регіоні.
Фото: росЗМІ

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин висловив упевненість, що російська армія здобуде «велику перемогу у священній боротьбі».

Таку заяву він зробив під час обіду з володимиром путіним, передають російські ЗМІ.

Як Північна Корея підтримує російську агресію проти УкраїниПівнічна Корея з 2014 року підтримує російську агресію проти України, визнала анексію територій і постачає рф зброю. Докладніше – на інфографіці.

«Глибоко переконаний, що геройська російська армія і народ блискуче успадкують традицію перемоги, впевнено продемонструють безцінні гідності та честь на фронтах «СВО» у побудові сильної держави», – заявив Кім Чен Ин.

Він також висловив упевненість у тому, що «російська армія і народ неодмінно здобудуть велику перемогу у священній боротьбі за покарання великого зла, яке претендує на гегемонію і має експансіоністську ілюзію».

Путін, у свою чергу, заявив, що росія та КНДР «діють в ім'я миру, стабільності та процвітання в регіоні».

«Наші відносини були закладені ще під час боротьби Кореї за свободу у 1945 році, коли радянські та корейські солдати пліч-о-пліч громили японських мілітаристів. Ми й сьогодні прагнемо зміцнювати зв'язки товариства та добросусідства. Діємо в ім'я миру, стабільності та процвітання нашого спільного регіону», – сказав він.

Наразі переговори двох диктаторів уже закінчилися. У Кремлі не повідомляли про те, чи було досягнуто будь-яких домовленостей.

Нагадаємо, за інформацією західних спецслужб, росія сподівалася отримати від Північної Кореї артилерійські снаряди та ракети малої дальності. У відповідь Пхеньян розраховував отримати валюту, зерно, військові технології чи нафту.

США пригрозили Північній Кореї та росії новими санкціями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: