Мелоні хоче домовитись із Орбаном про підтримку України – ЗМІ

Читать на русском
Обговорення між представниками лідерів Італії та Угорщини відбувалися на різних рівнях, але жодного рішення не було ухвалено.
Фото: fai.informazione.it

Прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні намагається домовитись із угорським прем'єром Віктором Орбаном. У середу, 10 січня, Мелоні на неформальних переговорах намагалася умовити угорського колегу не чинити перешкод підтримці України з боку Євросоюзу.

Про це повідомляє агенція Bloomberg.

Орбан боїться, що вступ України до ЄС залишить Угорщину без європейських грошейОрбан вважає, що вступ України до Євросоюзу забере всю центральноєвропейську підтримку. Орбан заявив, що ніколи ще країна, яка перебуває у стані війни, не хотіла вступити до Євросоюзу.

Згідно з інформацією співрозмовників Bloomberg, Мелоні пропонує партії Орбана «Фідес» увійти до об’єднання «Європейські консерватори та реформісти» (ECR) перед прийдешніми виборами до Європарламенту.

Для приєднання «Фідес» до ECR італійська прем’єрка хоче, аби Орбан змінив підхід до прагнень України до членства в ЄС і перезавантажив відносини з Києвом.

«Обговорення між представниками лідерів Італії та Угорщини «відбувалися на різних рівнях, але жодного рішення не було ухвалено», - пише Bloomberg.

Зазначається, що переговори підкреслюють зовнішньополітичні амбіції Мелоні, яка прагне відігравати в ЄС роль впливового посередника.

Нагадаємо, Угорщина наклала вето на виділення 50 млрд євро допомоги Україні від ЄС.

Також напередодні стало відомо, що чинний президент Європейської ради Шарль Мішель візьме участь у виборах до Європарламенту і тому вже влітку може піти у відставку.

У такому разі є ризик, що Єврораду очолить Віктор Орбан. Втім, Мішель запевнив, що ЄС має достатньо інструментів, щоб цьому запобігти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: