Орбан боїться, що вступ України до ЄС залишить Угорщину без європейських грошей

Читать на русском
Орбан вважає, що вступ України до Євросоюзу забере всю центральноєвропейську підтримку. Орбан заявив, що ніколи ще країна, яка перебуває у стані війни, не хотіла вступити до Євросоюзу.
AFP/Getty Images

Влада Угорщини побоюється, що якщо Україна стане членом Європейського союзу, то вся центральноєвропейська допомога від блоку дістанеться Києву.

Про це заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, повідомляє мсцеве видання Index.

Переговори про вступ України до ЄС: Орбан розповів, як 8 годин відмовляв лідерів від «поганого рішення»Віктор Орбан заявив, що Угорщина матиме ще 75 можливостей загальмувати процес вступу України до Євросоюзу.

Згідно зі словами Орбана, ніколи раніше не було в історії Європи, щоб країна, яка перебуває у стані війни, хотіла бути включеною до складу Євросоюзу.

На думку прем'єра Угорщини, поки не ясно, чи вступить Україна до ЄС разом з тими територіями, які тимчасово перебувають під російською окупацією. Зазначимо, що діалог про «часткове членство» нашої країни зараз не ведеться.

«Безперечно те, що у разі вступу України вся допомога, яка досі надавалася країнам Центральної Європи, включаючи Угорщину, буде передана їм», – додав він.

Нагадаємо, 14 грудня голова Європейської ради Шарль Мішель заявив, що лідери ЄС підтримали відкриття переговорів з Україною та Молдовою. Під час голосування щодо України угорський прем'єр Віктор Орбан, який виступав проти відкриття переговорів, залишив зал. Вже після ухвалення рішення Угорщина пригрозила Україні перешкодами під час переговорів щодо вступу до ЄС.

Окрім цього, Угорщина наклала вето на виділення 50 млрд євро допомоги Україні від ЄС.

Згодом стало відомо, що Угорщина пригрозила накласти вето на Шенген одній з країн ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: