«Військова операція»: Орбан відмовився назвати напад рф на Україну війною

Читать на русском
Прем'єр Угорщини Орбан відмовився назвати вторгнення рф в Україну війною. За його словами, він не використовує це формулювання, тому що між країнами не було оголошення війни.
Фото: zdf.de

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вкотре відмовився називати російське вторгнення в Україну війною.

Про це повідомляє Bloomberg.

Переговори про вступ України до ЄС: Орбан розповів, як 8 годин відмовляв лідерів від «поганого рішення»Віктор Орбан заявив, що Угорщина матиме ще 75 можливостей загальмувати процес вступу України до Євросоюзу.

Відповідаючи на запитання журналіста під час пресконференції у Будапешті, Орбан заявив, що напад росії на Україну є «військовою операцією».

«Це військова операція. Між двома країнами не було оголошення війни. Коли росія оголосить війну, тоді буде війна», – сказав Орбан.

Видання нагадує, що угорський прем'єр уже використовував термінологію країни-окупанта. На жовтневій зустрічі з путіним у Пекіні він також заявляв, що війна в Україні нібито є військовою операцією.

Водночас у розмові з журналістами Орбан запевнив, що готовий у подальшому використати слово «війна», у тому числі під час свого наступного спілкування з російським президентом.

Нагадаємо, нещодавно Угорщина пригрозила Україні перешкодами під час переговорів щодо вступу до ЄС.

Орбан також заявив, що він «пишається» своїми контактами з російським диктатором володимиром путіним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: