Орбан погодився провести офіційну зустріч із Зеленським

Читать на русском
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан повідомив, що прийняв запрошення президента України Володимира Зеленського провести двосторонню зустріч.
Фото: AP

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан повідомив, що прийняв запрошення президента України Володимира Зеленського провести двосторонню зустріч.

Заяву угорського політика цитує портал AP.

Зеленський розкрив подробиці своєї розмови з Орбаном в АргентиніПрезидент Володимир Зеленський розповів про нещодавню розмову з угорським прем'єр-міністром Віктором Орбаном. Лідери зустрічалися на інавгурації Хав'єра Мілея.

Орбан сказав, що пропозиція провести офіційні переговори надійшла від Зеленського під час нетривалої розмови лідерів на інавгурації президента Аргентини Хав'єра Мілея.

«Зеленський сказав: «Ми маємо вести переговори». Я відповів, що буду у його розпорядженні. Нам залишається лише прояснити одне питання: про що?», – сказав Орбан, додавши, що український лідер попросив обговорити заявку України на вступ до Європейського Союзу.

Поки що невідомо, коли така зустріч може відбутися. Однак видання зазначає, що якщо переговори все ж таки вдасться організувати, це буде перша офіційна зустріч лідерів двох країн з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Нагадаємо, напередодні Орбан відмовився називати російське вторгнення в Україну війною. Відповідаючи на запитання журналіста, він заявив, що напад рф є «військовою операцією».

Раніше прем'єр-міністр Угорщини розповів, що під час саміту вісім годин відмовляв лідерів Євросоюзу від «поганого рішення» розпочати переговори з Україною щодо вступу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: