У Мінцифри розповіли, як працюватиме цифровий рекрутинг до ЗСУ

Читать на русском
Мета проєкту - уточнення для охочих, ким вони можуть стати, скільки буде тривати навчання, якою буде зарплата, які будуть бойові задачі.
24 канал

В Україні розробляють проєкт для цифрового рекрутингу до армії. Зокрема, він буде націлений на пошук операторів дронів.

Про це віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявляє у ефірі телемарафону.

Довгоочікуваний законопроєкт щодо зміни правил військового обліку та мобілізації: головнеГоловне з нового законопроєкту, що стосується мобілізації, військового обліку та проходження військової служби – вручення повісток, право на відстрочку та звільнення зі служби, обов'язки громадян.

«Ми знаходимося на фіналі цього проєкту. Пілот буде на напрямку безпілотників. Ми вже запустили декілька бета-тестувань з бригадами, коли шукаємо таргетовано пілотів-операторів для роти ударних дронів. Зараз тестуємо процес, наскільки є зворотній зв'язок від бажаючих вступити до лав ЗСУ», - повідомляє міністр.

Згідно з його словами, мета проєкту - уточнення для охочих, ким вони можуть стати, скільки буде тривати навчання, якою буде зарплата, які будуть бойові задачі.

«Складно запустити цей проєкт, бо потрібно перебудовувати систему. Систему, де немає ТЦК, де по суті розповідається про можливості, переваги і досвід, який буде», - додав Федоров.

Як відомо, раніше Міноборони запустило програму рекрутингу до Збройних сил України, яка передбачає, що кожен охочий українець може обрати той підрозділ та вакансію, де хоче служити.

Нагадаємо, у листопаді міністерство оборони затвердило нові зміни кадрової політики в армії. Документ визначає стратегічне бачення розвитку військової кадрової політики та передбачає заміну призову до армії рекрутингом.

Раніше міністр оборони України Умєров закликав місцеві органи влади посилити підтримку мобілізації та національної оборони.

Також Міністерство оборони прогнозує відчутну позитивну динаміку в процесі залучення громадян до служби в армії за допомогою системи рекрутингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: