Комітет Ради сьогодні починає розглядати законопроєкт щодо мобілізації

Читать на русском
Комітет Ради з питань нацбезпеки розпочинає розгляд урядового законопроєкту щодо мобілізації.
Фото: УНІАН

Парламентський комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки сьогодні, 4 січня, розпочинає розгляд законопроєкту про зміну правил мобілізації, військового обліку та служби.

За словами членкині комітету Мар'яни Безуглої, розгляд триватиме три дні у закритому режимі.

«Сьогодні Комітет Верховна Рада України з питань національної безпеки, оборони та розвідки починає розгляд законопроєкту про рекрутинг, мобілізацію та проходження служби, який триватиме три дні. Всі документи, експертиза для цього підготовлені», – написала нардепка.

Напередодні заступник голови комітету Єгор Чернєв повідомив, що урядовий законопроєкт розглядатимуть по блоках. «Завтра у нас справді запланований у закритому режимі розгляд цього законопроєкту. І, чесно кажучи, у плані у проєкті дня стоїть час із 10 до 7 вечора. І це лише перший день», – сказав він в ефірі телемарафону.

На його думку, є три варіанти подальшої долі законопроєкту: «Або він йде до зали у тому вигляді, в якому він є, що малоймовірно, тому що дуже багато питань до цього законопроєкту. Або ми доопрацьовуємо його на базі комітету і далі виносимо до зали вже доопрацьованим. Або ми взагалі повертаємо його суб'єкту подання на доопрацювання».

Нагадаємо, 25 січня Кабмін вніс до парламенту законопроєкт про зміну правил мобілізації, військового обліку та служби. «Слово і діло» докладно розповідало, які нововведення в ньому пропонуються.

У профільному комітеті Ради зазначили, що новий законопроєкт «викликає більше запитань, ніж дає відповідей». А омбудсмен Дмитро Лубінець сказав, що у документі є норми, які суперечать Конституції України.

У Раді обіцяли, що у нинішньому вигляді законопроєкт про мобілізацію на голосування не виноситимуть, а підготують компромісну версію документа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: