Законопроект про мобілізацію можуть відправити Кабміну на доопрацювання – Веніславський

Читать на русском
Найбільші дискусії в комітеті викликали норми щодо людей з інвалідністю 3 групи, щодо дискреції органів, щодо обмежень та покарань за неявку до ТЦК і внесення в реєстр боржників.
РБК-Україна

Сьогодні, 6 січня, Комітет Верховної ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки закінчив слухання щодо законопроекту по мобілізації. Однак фінальне рішення щодо цього документу комітет планує ухвалити наступного тижня.

Про це член комітету Федір Веніславський розповів виданню РБК-Україна.

Довгоочікуваний законопроєкт щодо зміни правил військового обліку та мобілізації: головнеГоловне з нового законопроєкту, що стосується мобілізації, військового обліку та проходження військової служби – вручення повісток, право на відстрочку та звільнення зі служби, обов'язки громадян.

«Для того, щоб ми ухвалили рішення, потрібно щоб цей документ розглянув також комітет з антикорупційної політики й надав свої висновки. Є дві опції - або повернути Кабміну на допрацювання, або ухвалити проект за основу й далі допрацьовувати його в Раді до другого (читання - ред.), що малоймовірно. Є низка дискусійних норм, які не схвалюють члени комітету», - пояснив Веніславський.

Згідно з його словами, найбільші дискусії в комітеті викликали норми щодо людей з інвалідністю 3 групи, щодо дискреції органів (наприклад, керівники військових адміністрацій мають не зовсім юридично чітко визначені повноваження), щодо обмежень та покарань за неявку до ТЦК і внесення в реєстр боржників за рішенням керівника ТЦК.

Крім того, зазначив він, є дискусії й щодо норми про електронні оповіщення.

Нагадаємо, профільний комітет почав розглядати законопроєкт щодо мобілізації у четвер, 6 січня. На думку заступника голови комітету Єгора Чернєва, є три варіанти подальшої долі законопроєкту.

У Раді також пообіцяли, що у нинішньому вигляді законопроєкт про мобілізацію на голосування не виноситимуть, а підготують компромісну версію документа.

Раніше у комітеті Ради озвучили терміни ухвалення рішення щодо законопроєкту про мобілізацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: