По 9 відгуків на вакансію: у Міноборони розповіли про процес набору до ЗСУ через рекрутинг

Читать на русском
Міністерство оборони прогнозує відчутну позитивну динаміку у процесі залучення громадян до служби в армії за допомогою системи рекрутингу.
Фото: Getty Images

Міністерство оборони прогнозує відчутну позитивну динаміку в процесі залучення громадян до служби в армії за допомогою системи рекрутингу.

Про це заявила заступник міністра оборони Наталія Калмикова, її цитує пресслужба відомства.

Довгоочікуваний законопроєкт щодо зміни правил військового обліку та мобілізації: головнеГоловне з нового законопроєкту, що стосується мобілізації, військового обліку та проходження військової служби – вручення повісток, право на відстрочку та звільнення зі служби, обов'язки громадян.

За словами чиновниці, вже 389 підрозділів Сил безпеки та оборони України розмістили оголошення про 1847 вакансій на профільних сайтах з працевлаштування.

«Проєкт отримав позитивну реакцію у суспільстві та набирає обертів – люди активно відгукуються на вакансії. Є зараз загалом понад 17500 відгуків. Це в середньому 9 відгуків на одну вакансію. Кількість відгуків зростає на всіх майданчиках щотижня. Також зростає кількість вакансій від військових частин, яких стає дедалі більше. Прогнозую, що в наступні місяці ми матимемо відчутну позитивну динаміку – йдеться про тисячі залучених людей», – стверджує Калмикова.

Вона також повідомила, що Міноборони проводить навчання для кадрових служб військових частин та готується до запуску Агентства рекрутингу.

Нагадаємо, у листопаді міністерство оборони затвердило нові зміни кадрової політики в армії. Документ визначає стратегічне бачення розвитку військової кадрової політики та передбачає заміну призову до армії рекрутингом.

Раніше міністр оборони України Умєров закликав місцеві органи влади посилити підтримку мобілізації та національної оборони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: