У Раді скоро підготують компромісний варіант законопроєкту про мобілізацію – нардепка

Читать на русском
Законопроєкт про мобілізацію не виноситиметься на голосування у нинішньому вигляді. Депутати збираються найближчим часом підготувати компромісну версію документа.
Фото: РБК-Україна

Законопроєкт про мобілізацію, запропонований Кабміном, не виноситиметься на голосування у нинішньому вигляді. Депутати збираються найближчим часом підготувати компромісну версію документа.

Про це повідомила народна депутатка Євгенія Кравчук в ефірі телемарафону.

Довгоочікуваний законопроєкт щодо зміни правил військового обліку та мобілізації: головнеГоловне з нового законопроєкту, що стосується мобілізації, військового обліку та проходження військової служби – вручення повісток, право на відстрочку та звільнення зі служби, обов'язки громадян.

За її словами, у Раді вже є розуміння, що законопроект не прийматиметься в оригінальному варіанті. Депутати, швидше за все, підтримають версію, яку запропонує профільний комітет.

«Думаю, це буде версія Комітету з безпеки та оборони. Цього тижня робочі групи напрацьовуватимуть компромісний варіант, що дозволить його проголосувати у сесійній залі. Це буде велика міжвідомча робоча група. Є також зауваження Уповноваженого з прав людини», – наголосила Кравчук.

Вона додала, що депутати стурбовані з приводу можливих корупційних норм.

«Наприклад, у питанні, що військові комісари можуть самі вирішувати, кого вносити та кого видаляти зі списку боржників – тобто людей, які не з'явилися до територіальних центрів комплектування. Очевидно, що їх права можуть бути порушені. Все це має бути зроблено зрозумілим справедливим способом», – сказала вона.

Нагадаємо, 25 грудня Кабмін вніс до парламенту законопроєкт про зміну правил мобілізації, військового обліку та служби. У профільному комітеті Ради вже зазначили, що новий законопроект «викликає більше запитань, ніж дає відповідей».

Раніше омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що у законопроекті про мобілізацію є норми, що суперечать Конституції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: