У комітеті Ради озвучили терміни ухвалення рішення щодо законопроєкту про мобілізацію

Читать на русском
Комітет Ради з питань нацбезпеки та оборони завершить розгляд законопроєкту про зміни в мобілізації найближчими днями – до 10 січня.
Фото: facebook.com/kostenko.roman83

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки завершить розгляд законопроєкту про зміни у мобілізації найближчими днями.

Про це повідомив народний депутат Роман Костенко в ефірі телемарафону.

Довгоочікуваний законопроєкт щодо зміни правил військового обліку та мобілізації: головнеГоловне з нового законопроєкту, що стосується мобілізації, військового обліку та проходження військової служби – вручення повісток, право на відстрочку та звільнення зі служби, обов'язки громадян.

За його словами, комітет має намір ухвалити рішення щодо документа до 10 січня.

«Ми йдемо постатейно. Законопроєкт про мобілізацію містить 73 сторінки лише порівняльної таблиці. Практично до кожної норми є питання щодо технічного написання або визначення відношення її до інших законів. Зараз триває заслуховування. Реальне ухвалення рішення щодо законопроєкту комітетом буде наступного тижня, плануємо 8-9 січня», – розповів нардеп.

Він додав, що сьогодні комітет планує заслухати доповідь Мінфіну щодо коштів, необхідних на посилення процесу мобілізації.

Нагадаємо, профільний комітет почав розглядати законопроєкт щодо мобілізації у четвер, 6 січня. На думку заступника голови комітету Єгора Чернєва, є три варіанти подальшої долі законопроєкту.

У Раді також пообіцяли, що у нинішньому вигляді законопроєкт про мобілізацію на голосування не виноситимуть, а підготують компромісну версію документа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: