Законопроєкт про мобілізацію буде виноситися на голосування лише після змін – Подоляк

Читать на русском
Михайло Подоляк заявив, що законопроєкт про мобілізацію внесуть на розгляд лише після обговорень та змін, коли документ отримає оптимального вигляду.
president.gov.ua

Законопроєкт про мобілізацію внесуть на голосування Верховної ради лише після обговорення та відповідних змін.

Про це повідомив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в етері телемарафону.

Він наголосив, що законопроєкт про мобілізацію внесуть на розгляд лише після обговорень та змін, коли документ отримає оптимального вигляду.

Довгоочікуваний законопроєкт щодо зміни правил військового обліку та мобілізації: головнеГоловне з нового законопроєкту, що стосується мобілізації, військового обліку та проходження військової служби – вручення повісток, право на відстрочку та звільнення зі служби, обов'язки громадян.

«Попри те, що традиційно для України спочатку багато хейту, багато хайпу, токсичності, скандалів, але поступово, побачите, цей законопроєкт буде обговорено і врегульовано так, щоб там були відповідні правильні нормативні позиції. Після цього, безумовно, парламент буде його голосувати в першому, другому читанні, і будемо мати новий закон про мобілізацію», – заявив Подоляк.

Він також наголосив, що ця війна потребує правильного юридичного оформлення, зокрема, й щодо мобілізаційних процесів.

«Тому що той закон, який сьогодні використовується, не відповідає нинішнім реаліям. І тому це дуже добре, що на рівні Генерального штабу, Міністерства оборони, Міністерства фінансів чи Кабміну в цілому, на рівні профільних комітетів Ради, на рівні експертного середовища відбувається дискусія. Це правильно», – додав радник.

У профільному комітеті Ради зазначили, що новий законопроєкт «викликає більше запитань, ніж дає відповідей». За словами нардепа Романа Костенка, через резонансність документа владі потрібно налагодити публічну комунікацію у цьому питанні.

Тим часом уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець відзначив, що документ містить норми, що суперечать Конституції України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: