Вистачить на кілька атак: Наєв оцінив ситуацію з боєприпасами для мобільних груп ППО Києва

Читать на русском
У мобільних груп ППО Києва достатньо снарядів, щоб витримати кілька потужних ракетних атак росії. У подальшому буде потрібна додаткова допомога від союзників.
Фото: РБК-Україна

Мобільні вогневі групи ППО, які захищають небо Києва, мають достатньо боєприпасів, щоб витримати ще кілька потужних ракетних атак з боку росії.

Таку заяву зробив командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв у коментарі журналістам AFP.

Захист неба України: які системи ППО поставили союзникиСистеми протиповітряної оборони Україні надали загалом близько 15 країн. Які саме – на інфографіці.

«Сьогоднішня ситуація з ПЗРК для мобільних груп така, що боєприпасів достатньо, щоб витримати кілька наступних масованих атак», - сказав генерал.

При цьому, за словами Наєва, надалі для захисту столиці буде потрібна додаткова допомога союзників.

«У середньо- та довгостроковій перспективі нам потрібна допомога західних країн для поповнення ракетного арсеналу. Пріоритетом є збільшення кількості боєприпасів, оскільки ворог справді хоче виснажити нашу систему ППО», – резюмував командувач.

Наєв додав, що Україна також хотіла б отримати більше ракет для комплексів «Patriot», оскільки «жодна інша система ППО у світі не здатна показати такі результати, особливо у боротьбі з росією».

На запитання, чи можуть жителі Києва почуватися в безпеці на тлі останніх атак, Наєв відповів: «Підвищення ефективності системи ППО – наше завдання, і ми працюємо над нею 24 години на добу, 7 днів на тиждень».

Нагадаємо, 29 грудня росія здійснила наймасовішу повітряну атаку на Україну з початку повномасштабного вторгнення, випустивши 158 ракет і дронів.

У Києві через удари були руйнування у Дарницькому, Подільському, Шевченківському, Святошинському районах. Ця атака також стала найбільшою за кількістю жертв у столиці.

Крім того, ще двоє людей загинули і 54 постраждали внаслідок ракетної атаки на Київ 2 січня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: