США скликали засідання Радбезу ООН через ракети Північної Кореї у росії

Читать на русском
США скликали засідання Ради безпеки ООН через продаж та передачу Північною Кореєю зброї росії, яку вона використовує у війні проти України.
Фото: Reuters

10 січня члени Ради Безпеки ООН зберуться для обговорення постачання Північною Кореєю росії балістичних ракет, які використовуються у війні проти України.

Про це повідомив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця у соцмережі Х.

Як Північна Корея підтримує російську агресію проти УкраїниПівнічна Корея з 2014 року підтримує російську агресію проти України, визнала анексію територій і постачає рф зброю. Докладніше – на інфографіці.

«Питання постачання КНДР росії балістичних ракет і їх використання проти України стане предметом дискусії в РБ 10 січня, на засіданні, яке у координації з Україною скликається партнерами-членами РБ. США інформують, що «мають нову інформацію про зброю, яку росія отримує від третіх країн на підтримку своєї мети знищити Україну та підкорити її народ», – йдеться у повідомленні дипломата.

Кислиця підкреслив, що 30 грудня 2023 року війська рф запустили щонайменше одну з балістичних ракет КНДР по Україні.

Також постпред України при ООН вказав на те, що 2 січня російські окупанти запустили кілька балістичних ракет КНДР в Україні, зокрема в рамках нічної атаки.

Нагадаємо, 4 січня координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі під час брифінгу заявив, що росія отримала від КНДР партію балістичних ракет і вже двічі запускала їх по Україні.

Також видання The Wall Street Journal повідомило, що росія почала отримувати балістику з КНДР і має намір закупити такі ракети ще й у Ірану. ЗМІ вважають, що Кремль використовує ці ракети для придушення протиракетної оборони України.

Раніше журналісти повідомляли, що Північна Корея відправила до росії понад мільйон артилерійських снарядів. Також у листопаді повідомлялося, що рф могла отримати від КНДР ракети різних типів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: