Росія вже запускала по Україні північнокорейські балістичні ракети – Білий дім

Читать на русском

США підтверджують інформацію про те, що росія отримала від КНДР партію балістичних ракет. Більше того, війська рф вже використовували цю зброю проти України.
Фото: thehill.com

США підтверджують інформацію ЗМІ про те, що росія отримала від КНДР партію балістичних ракет. Більше того, війська рф вже використовували це озброєння проти України.

Про це повідомив координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі під час брифінгу.

Як Північна Корея підтримує російську агресію проти УкраїниПівнічна Корея з 2014 року підтримує російську агресію проти України, визнала анексію територій і постачає рф зброю. Докладніше – на інфографіці.

«Наша інформація вказує, що КНДР нещодавно передала росії пускові установки для балістичних ракет і кілька балістичних ракет», - сказав він.

За словами Кірбі, країна-окупант запускала ці ракети під час атак 30 грудня та 2 січня.

«30 грудня російські війська запустили принаймні одну із північнокорейських балістичних ракет по Україні. Схоже, ця ракета впала у відкритому полі в Запорізькій області», – заявив Кірбі.

А 2 січня загарбники використали кілька ракет з КНДР під час нічної атаки на Україну. Кірбі також показав схему використання росією цих ракет і попередив, що Кремль має намір застосовувати решту північнокорейських ракет, що мають дальність близько 900 км.

Нагадаємо, сьогодні видання The Wall Street Journal повідомило, що росія почала отримувати балістику з КНДР і має намір закупити такі ракети ще й у Ірану. ЗМІ вважають, що Кремль використовує ці ракети для придушення протиракетної оборони України.

Раніше журналісти повідомляли, що Північна Корея відправила до росії понад мільйон артилерійських снарядів. Також у листопаді повідомлялося, що рф могла отримати від КНДР ракети різних типів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: