КНДР поставила росії понад тисячу контейнерів з військовою технікою та боєприпасами – посол США

Читать на русском
У США є інформація про те, що Північна Корея нещодавно надала росії понад тисячу контейнерів із військовою технікою та боєприпасами.
Фото: AP

Північна Корея поставила росії понад тисячу контейнерів із військовою технікою та боєприпасами для використання у війні проти України.

Про це на брифінгу розповіла посол США при НАТО Джуліан Сміт.

Як Північна Корея підтримує російську агресію проти УкраїниПівнічна Корея з 2014 року підтримує російську агресію проти України, визнала анексію територій і постачає рф зброю. Докладніше – на інфографіці.

«У нас є нова інформація про те, що КНДР нещодавно поставила в росію ще більше зброї для використання у війні проти України, і наша інформація справді вказує на те, що КНДР надала росії понад тисячу контейнерів із військовою технікою та боєприпасами. Ми також опублікували, я думаю, як ви всі знаєте, зображення, що показують переміщення цих контейнерів із КНДР до росії на кораблі», – сказала Сміт.

США засуджують надання такої допомоги Північною Кореєю, оскільки вона, напевно, буде використана для атак на українські міста.

При цьому США також непокоїть те, що в обмін на підтримку Пхеньян хоче отримати від рф передові військові технології, можливо, винищувачі, ракети класу «земля-повітря», бронетехніку, обладнання для балістичних ракет або інші матеріали.

«Таким чином, це військове партнерство між КНДР і росією, що розширюється, дійсно фундаментально підриває регіональну стабільність, воно підриває міжнародну стабільність і, безумовно, підриває глобальний режим нерозповсюдження», – додала посол.

Нагадаємо, у листопаді ЗМІ повідомили, що Північна Корея відправила до росії понад мільйон артилерійських снарядів.

За деякими даними, росія могла отримати від КНДР також ракети різних типів, у тому числі балістичні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: