Клименко назвав кількість відкритих кримінальних справ проти ухилянтів

Читать на русском
За фактами ухилення від призову під час мобілізації правоохоронці відкрили близько 9 тисяч кримінальних проваджень, повідомив голова МВС.
Фото: МВС

Національна поліція відкрила близько 9 тисяч кримінальних проваджень за фактом ухилення від мобілізації.

Про це в ефірі телемарафону сказав міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

У ЗСУ розповіли, коли повістки перестануть роздавати у громадських місцяхПовістки у спортзалах, ресторанах, блокпостах та інших громадських місцях перестануть роздавати, коли повноцінно запрацює електронний реєстр військовозобов'язаних.

«У Національної поліції на сьогоднішній день близько 9 тисяч кримінальних проваджень (за фактами ухилення від мобілізації – ред.), 2 600 таких справ уже направлено до суду. Це стаття 336 Кримінального кодексу України», – повідомив Клименко.

Він зазначив, що спочатку протокол про адміністративне правопорушення складає працівник ТЦК, а вже потім – якщо ухилянт починає міняти місце проживання та іншими способами ухиляється від мобілізації – ТЦК повідомляє про це поліцію, і вона у рамках кримінального провадження розслідується ці факти.

Нагадаємо, 25 січня Кабмін вніс до парламенту законопроєкт про зміну правил мобілізації, військового обліку та служби. У документі, серед іншого, прописані тимчасові заходи, які можуть застосовуватися, якщо військовозобов'язані чи резервісти не приходять у ТЦК за повісткою.

Сьогодні законопроєкт почали розглядати у профільному комітеті парламенту. У Раді обіцяли, що буде підготовлено компромісну версію документа.

Раніше у Прикордонній службі розповіли, скільки ухилянтів намагалися незаконно перетнути кордон у 2023 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: