«Немає такої можливості»: глава МВС Естонії уточнив свої слова про видачу Україні ухилянтів

Читать на русском
Уряд Естонії не планує видавати Україні військовозобов'язаних чоловіків, які мешкають на території країни. Про це повідомив голова естонського МВС.
Фото: ERR

Уряд Естонії не планує видавати Україні військовозобов'язаних чоловіків, які мешкають на території країни.

Про це написав глава естонського МВС Лаурі Ляенеметс у своєму Facebook-акаунті.

У Раді анонсували законопроєкт щодо мобілізації українців, які знаходяться за кордономУ Верховній Раді готують законопроект, у якому будуть прописані механізми мобілізації військовозобов'язаних українців за кордоном.

Він зазначив, що його недавні слова про те, що при необхідності влада країни буде готова допомогти Україні в мобілізації її громадян, «були трохи спотворені і тим самим викликали занепокоєння у багатьох естонців».

«Важливо однозначно наголосити: у мене, як міністра внутрішніх справ, чи в естонської держави, звичайно ж немає цілі почати гнати на фронт чоловіків мобілізаційного віку, які тут живуть», – написав міністр.

Він додав, що «сьогодні ми не маємо такої можливості згідно з міжнародним правов», а для здійснення процедури видачі Таллін повинен буде підписати окрему угоду між країнами і як мінімум ухвалити рішення на урядовому рівні.

«У будь-якому випадку, у світлі різних новин, важливо однозначно підтвердити і естонцям, що проживають тут, і українцям: Естонія нікого звідси не прожене і не працюватиме над відправкою військових біженців, які знайшли тут притулок, назад», – підкреслив Ляенеметс.

Нагадаємо, кілька днів тому політик заявляв, що Естонія буде готова укласти таємну угоду з Україною, яка дозволить видавати Києву чоловіків мобілізаційного віку.

У Німеччині при цьому вже заявили, що не мають наміру допомагати мобілізувати українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: