У Міноборони пояснили, чому роздають повістки у публічних місцях

Читать на русском
Співробітникам ТЦК доводиться влаштовувати рейди та несподівані візити до публічних місць, щоб віддати повістку.
фото Суспільне

В Україні чоловікам призовного віку вручають повістки у публічних місцях, бо це один із способів донести, що вони потрібні українській армії.

Про це повідомив речник Міноборони Іларіон Павлюк, передає Радіо Свобода.

Мобілізація в Україні: хто і де має право вручати повісткиМобілізація 2023 – які особи та де можуть видавати повістки. У законі немає чітких вказівок того, де має відбуватися вручення повістки, але уповноважене це робити певне коло осіб.

За його словами, багато хто заявляє, що готовий приєднатися до Збройних сил, «якщо нас покличуть», і цієї кількості достатньо, щоб у лавах ЗСУ зараз не було жодних проблем із кількістю бійців.

«От як їх покликати? Як усіх тих людей, як їм усім повідомити, що вони потрібні?», – сказав речник.

При цьому Павлюк незадоволений тим, що суспільство негативно сприймає рейди співробітників ТЦК. Він нагадав, що військкоми приходять лише для того, щоб сказати: «Шановні громадяни, ви маєте оновити дані».

«Якщо у вас дані оновлені, ця повістка для вас нічого не змінює. Ви її отримали, зателефонували чи прийшли, сказали: Так-так, ми знаємо, ви у нас стоїте на обліку, ми про вас знаємо», – пояснив він.

За його словами, якщо люди не оновлювали дані у ТЦК, вони таким чином порушують закон.

Нагадаємо, раніше у ТЦК прокоментували вручення повісток у спортзалах. А голова Мінцифри відповів, чи остаточне рішення не розсилати повістки через «Дію».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: