«У нас достатньо роботи»: Вигівський виступив проти роздачі повісток поліцейськими

Читать на русском
Глава Нацполіції не підтримує ідею дати поліцейським повноваження самим, без військових, роздавати повістки. Він наголосив, що у поліції і так багато роботи.
ukranews.com

Голова Національної поліції України Іван Вигівський не підтримує пропозиції надати поліції повноваження роздавати повістки самостійно, без участі військових.

В інтерв'ю «Українським Новинам» він зазначив, що поліція має дуже багато свого функціоналу.

Довгоочікуваний законопроєкт щодо зміни правил військового обліку та мобілізації: головнеГоловне з нового законопроєкту, що стосується мобілізації, військового обліку та проходження військової служби – вручення повісток, право на відстрочку та звільнення зі служби, обов'язки громадян.

Крім того, сказав Вигівський, поліція і так максимально допомагає у мобілізації.

«У нас дуже багато свого функціоналу, і ми вважаємо, що кожен повинен займатися своєю роботою. Ми і так підхоплюємо різноманітні моменти. Чому? Бо поліція найбільший правоохоронний орган, тому ми і підставляємо плече іншим правоохоронним структурам, і якщо ми цього не будемо робити, то деякі важливі напрямки роботи просто впадуть. З одного боку, ми документуємо сотні кримінальних правопорушень серед представників ТЦК і СП, де вони отримують неправомірну вигоду, і таким чином люди не йдуть служити. Виходить, що ми будемо з одного боку документувати, а з іншого ще й повістки роздавати? Тому, я вважаю, що в нас достатньо роботи. Ми й так максимально допомагаємо стосовно мобілізації, встановлюємо місця знаходження ухилянтів», – розповів він.

Нагадаємо, 25 січня Кабмін вніс до парламенту законопроєкт про зміну правил мобілізації, військового обліку та служби. «Слово і діло» докладно розповідало, які нововведення в ньому пропонуються.

Раніше у ЗСУ розповіли, коли повістки перестануть роздавати у громадських місцях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: