Все в рамках закону: у ТЦК прокоментували вручення повісток у спортзалах

Читать на русском
Вручення повісток у спортивних, розважальних та інших закладах є законним, заявили у ТЦК Закарпатської області.
Скріншот з відео

Працівники територіального центру комплектування та соціальної підтримки вручають повістки, керуючись виключно законами «Про військовий обов'язок та військову службу», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» та іншим суміжним законодавством.

Так у Закарпатському ТЦК прокоментували вручення повісток особам призовного віку у спортивних, розважальних та інших закладах області.

Мобілізація в Україні: хто і де має право вручати повісткиМобілізація 2023 – які особи та де можуть видавати повістки. У законі немає чітких вказівок того, де має відбуватися вручення повістки, але уповноважене це робити певне коло осіб.

«Працівники Закарпатського ОТЦК та СП у законний спосіб продовжують в рамках мобілізаційних заходів вручати повістки. На нашу думку, ті чоловіки призовного віку, які свідомо уникаючи військової служби, займаються у спортивних залах або розважаються у відпочинкових комплексах не є привілейованими порівняно з військовослужбовцями ЗСУ, які у непростих умовах тримають оборону і б’ють ворога», – заявили в ТЦК.

Там також зазначили, що вручення повістки не означає, що громадянина одразу відправляють на фронт: спочатку уточнюються дані, призовник проходить медкомісію і лише, якщо він придатний видається мобілізаційне розпорядження, після якого він відправляється на навчання.

Зазначимо, днями у мережі з'явилися відео з роздачею повісток у спортзалах Ужгорода, Мукачево та Хуста Закарпатської області. Вчора з'явилися повідомлення, що повістки роздавали у спортзалах Дніпра, сьогодні – Києва.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський наприкінці листопада повідомив, що влада готує комплексний план щодо проведення мобілізації.

Також відомо, що у Верховній раді готується до реєстрації великий законопроєкт щодо зміни правил мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Зміну підходу до мобілізації анонсував і секретар РНБО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: