Зеленський прокоментував законопроект про зміни в мобілізації

Читать на русском
За його словами, українці мають розуміти, які мотиви у нових правил та умов військового обліку та мобілізації.
Офіс президента

Обговорення законопроекту про зміни в мобілізації має бути публічним. Буде правильним, щоб нові норми щодо мобілізації обговорювалися та ухвалювалися не кулуарно.

Про це президент Володимир Зеленський заявив у своєму відеозверненні.

Довгоочікуваний законопроєкт щодо зміни правил військового обліку та мобілізації: головнеГоловне з нового законопроєкту, що стосується мобілізації, військового обліку та проходження військової служби – вручення повісток, право на відстрочку та звільнення зі служби, обов'язки громадян.

Згідно з його словами, українці мають розуміти, яке бачення у військового командування та як народні депутати пропонують вирішувати питання.

«Сьогодні почалася дискусія щодо нових правил мобілізації... Буде правильним, щоб такі норми обговорювалися та приймалися не кулуарно, а так, щоб люди розуміли, яке бачення у військового командування, які мотиви у тих чи інших правил та вимог, що пропонують депутати та як вирішуються питання, які вже є у наших воїнів в Силах оборони», - сказав Зеленський.

Як наголосив український лідер, закон - це те, що стосується усіх та кожного в державі.

«Буде правильним, якщо на базі комітету ВР військові разом з депутатами визначилися з тим, як саме на законодавчому рівні має бути забезпечено наступний рік для наших Сил оборони. Чекаємо на остаточний текст закону», - підсумував він.

Нагадаємо, що ввечері 25 грудня Кабмін вніс до Верховної Ради законопроєкт про мобілізацію, який, серед іншого, встановлює обмеження прав українців, які ухиляються від взяття на військовий облік та проходження військової служби.

Президент Володимир Зеленський 19 грудня сказав, що військове командування хоче мобілізувати ще 500 тисяч українців. При цьому головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний сьогодні заявив, що запиту на конкретну цифру мобілізованих, а саме 400-500 тисяч осіб, не було і висловився щодо роботи ТЦК.

Також «Слово і діло» виділило головні зміни у цьому законопроєкті, які пропонує запровадити Кабмін.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: