Поліція розігнала мітингувальників і оточила мерію Белграда

Читать на русском
Протести в Белграді популяризувалися, якщо вони повернулися в місто. Поліція встановила, що протестувальники використовували аерозоль.
Фото: Associated Press

У столиці Сербії Белграді поліція розігнала мітинг поблизу міської адміністрації. Учасники акції вимагали визнати недійсними результати виборів до парламенту Сербії та намагалися штурмувати будівлю.

Про це повідомляє Associated Press.

Як вибори-2023 вплинули на зміну влади у країнах світуУ яких країнах світу цього року було переобрано лідерів чи з'явилися нові президенти та прем'єри.

У неділю, 24 грудня, представники опозиційної коаліції «Сербія проти насильства» спробували зламати двері белградської мерії. Вони скандували «злодії, злодії», зібравшись перед будівлею Національної виборчої комісії. Поліція у відповідь застосувала перцевий аерозоль.

На опублікованих відео зафіксовані демонстранти, що тікають від правоохоронців.

DEMOKRATIJA U SRBIJIBEOGRAD SRBIJA

Сам Вучич назвав протести «спробою повалення законно обраної влади Сербії, спровокованої з-за кордону». Також він скликав термінове засідання Ради національної безпеки.

Нагадаємо, 17 грудня у Сербії відбулися як місцеві, так і парламентські вибори.

Опозиція звинувачує Олександра Вучича та його правлячу партію Сербську прогресивну партію у підтасовуванні результатів виборів шляхом вкидання бюлетенів, підкупу виборців та іншими способами.

Разом з тим, спостерігачі ОБСЄ заявили про низку серйозних порушень під час дострокових парламентських та місцевих виборів у Сербії.

Протести в Сербії почалися одразу після виборів 17 грудня, але заворушення сталися вперше.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: