Президент України зустрівся з лідером Сербії Вучичем

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із президентом Сербії Александром Вучичем на полях саміту Україна – Балкани.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із президентом Сербії Александром Вучичем на полях саміту Україна – Балкани.

Про це йдеться на сайті Офісі президента.

Володимир Зеленський поінформував лідера Сербії про ситуацію на полі бою та дії української армії. Сторони відзначили, що взаємна підтримка територіальної цілісності й суверенітету є важливою частиною партнерства обох країн.

Відомо, що президенти обговорили найважливіші питання регіональної безпеки, двосторонніх відносин і перспектив їхнього розвитку. Приділили увагу також спільним викликам на шляху України та Сербії до членства у Європейському Союзі.

«Володимир Зеленський висловив подяку Александру Вучичу за гуманітарну допомогу, що її Сербія надає українському народу, а також за підтримку українців, які знайшли в цій країні прихисток від війни, розв'язаної рф», – додають у повідомленні.

Варто додати, що Зеленський запропонував сербській стороні підтримати Українську формулу миру та взяти участь у третьому саміті міжнародної Кримської платформи.

Нагадаємо, 21 серпня Зеленський провів зустріч із прем’єр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим у межах саміту Україна – Балкани.

До слова, Зеленський підбив підсумки візиту до країн Північної Європи та заявив, що українській владі вдалося досягти важливих домовленостей у ході переговорів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: