У Белграді знову багатотисячні протести, сербська опозиція заблокувала будівлю міськадміністрації

Читать на русском
У сербському Белграді розпочалася нова багатотисячна акція протесту з вимогою скасувати результати парламентських виборів, на яких перемогла провладна партія.
Фото: RFE/RL

У сербському Белграді у неділю розпочалася нова багатотисячна акція протесту з вимогою скасувати результати парламентських виборів, на яких перемогла провладна Сербська прогресивна партія.

Про це повідомляє видання RTS.rs.

Мітинг було організовано біля міської адміністрації Белграда. Представники опозиції хотіли потрапити до будівлі, щоб потім звернутися звідти до натовпу.

Так, один із депутатів Володимир Обрадович намагався пояснити охоронцям, що він має офіс у будівлі, тому має право увійти туди. Однак охорона не дозволила цього зробити.

Після цього протестувальники почали блокувати міськадміністрацію. Також повідомляється, що деякі учасники акції протесту спробували прорватися до будівлі, проте співробітники жандармерії, які розміщені усередині, блокували спробу.

Також відомо, що президент Сербії Александар Вучич анонсував термінове звернення до нації на тлі протестів у Белграді.

Нагадаємо, що 18 грудня Вучич оголосив про перемогу правлячої Сербської прогресивної партії (SNS) на виборах. Разом з тим, спостерігачі ОБСЄ заявили про низку серйозних порушень під час дострокових парламентських та місцевих виборів у Сербії.

Після цього у Белграді пройшов мітинг перед штаб-квартирою державної виборчої комісії. Учасники протесту також закликали скасувати результати виборів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: