Екскомандувач силами НАТО закликав збільшити підтримку України

Читать на русском
Экскомандувач об’єднаних збройних сил НАТО в Європі Джеймс Ставрідіс закликав негайно надати Україні всю необхідну військову підтримку для боротьби з вторгненням росії.
Фото: ted.com

Колишній командувач об’єднаних збройних сил НАТО в Європі, адмірал у відставці Джеймс Ставрідіс закликав негайно надати Україні всю необхідну військову підтримку.

Про це повідомляє The Hill.

Як змінювався розмір військової допомоги США Україні протягом повномасштабної війниОбсяг військової допомоги США Україні за час великої війни – на інфографіці. Наразі Штати ще не схвалили фінансування для України на 2024 рік.

«Це дуже небезпечна ситуація, і реальні дії фактично не в Києві. Справжні дії відбуваються у Вашингтоні... Ми повинні надати військову підтримку Україні. Їхня справа справедлива.

Ми можемо собі це дозволити, і ми повинні це зробити. Тому я турбуюся про війну в Україні тільки в тому випадку, якщо США і наші європейські союзники не зможуть виконати зобов'язання, які ми взяли на себе щодо підтримки України», – заявив Ставрідіс.

Він вказав, що російська армія вже зазнала значних втрат «при цьому жоден солдат США не був убитий або навіть підданий ризику». Ставрідіс підкреслив, що на це було витрачено всього 5% річного оборонного бюджету США.

Нагадаємо, у американському Конгресі відклали ухвалення пакету допомоги Україні на 2024 рік – оскільки не було досягнуто прогресу у перемовинах щодо змін у міграційному законодавстві Штатів між республіканцями та Білим домом.

Також у Білому домі попередили, що 30 грудня закінчаться гроші для допомоги Україні. Але малоймовірно, що законодавці ухвалять нові рішення до січня 2024 року.

Разом з тим Білий дім закликав Конгрес США не зволікати з ухваленням рішення щодо нової допомоги Україні. Там підкреслили, що перемога путіна означатиме загрозу усьому світовому порядку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: