Байден підписав рекордний бюджет Пентагону, який передбачає кошти для України

Читать на русском
Президент США Джо Байден підписав закон про оборонну політику, який дозволяє щорічні військові витрати в 886 млрд доларів. Також він передбачає допомогу Україні на суму 300 млн доларів.
Фото: Reuters

Президент Джо Байден підписав законопроєкт виділення коштів на оборонну політику Сполучених Штатів. Окрім усього іншого він передбачає і допомогу Україні.

Про це пише Reuters.

Як змінювався розмір військової допомоги США Україні протягом повномасштабної війниОбсяг військової допомоги США Україні за час великої війни – на інфографіці. Наразі Штати ще не схвалили фінансування для України на 2024 рік.

Байден у заяві привітав ухвалення закону, який надає «критично важливі повноваження, яких ми потребуємо для створення армії, необхідної для стримування майбутніх конфліктів, одночасно підтримуючи військовослужбовців, їхні подружжя та сім’ї, які щодня виконують цю місію».

Цей документ є одним з небагатьох важливих актів, які Конгрес ухвалює щороку. Він регулює все: від підвищення зарплати для військовослужбовців і купівлі кораблів і літаків до такої політики, як підтримка іноземних партнерів, таких як Україна чи Тайвань.

Законопроєкт передбачає продовження Ініціативи безпекової допомоги Україні до кінця 2026 року та виділення 300 мільйонів доларів на цю програму в поточному та наступному фінансовому році.

Програма передбачає фінансування федерального уряду для оплати промисловості за виробництво зброї та безпекової допомоги для відправки в Україну, замість того, щоб брати кошти безпосередньо зі збройних запасів США.

Зазначається, що Конгрес проголосував за цей закон 14 грудня.

Зауважимо, 300 млн є невеликою цифрою у порівнянні з 61 мільярдом доларів, які Байден просив схвалити у Конгресу для допомоги Києву в боротьбі з російським вторгненням. Республіканці відмовилися схвалити допомогу Україні без згоди демократів на значне посилення імміграційного законодавства.

Нагадаємо, президент США Джо Байден затвердив санкції проти банків, які допомагають армії Росії.

Також США розпочали термінові переговори щодо використання активів росії на користь України.

У середині грудня стало відомо, що Палата представників США схвалила оборонний бюджет наступного фінансового року. Законопроект передбачає виділення на потреби Пентагону рекордної суми – 886 млрд. доларів.

Також «Слово і діло» розбиралося, на яку військову та фінансову допомогу від Заходу може розраховувати Україна 2024 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: