Байден заявив, що готовий до компромісу з Конгресом заради підтримки України

Читать на русском
Байден наголосив, що у Конгресі є двопартійна підтримка України, тому він готовий піти на компроміс щодо питання фінансування кордону.
Офіс президента

Президент США Джо Байден заявив, що не відмовиться від підтримки України, оскільки вона є важливою для всього світу та готовий на деякі компроміси.

Про це Байден заявив на спільній пресконференції у Вашингтоні за підсумками зустрічі з президентом Володимиром Зеленським.

Зокрема, президент Сполучених Штатів наголосив, що у Конгресі є двопартійна підтримка України, тому він готовий піти на компроміс щодо питання фінансування кордону, ажде саме так працює демократія.

«Я готовий до цього. Тримати в заручниках допомогу Україні це не правильно», - заявив американський лідер.

Він також зазначив, що американський народ буде пишатися цією підтримкою. Але без додаткових асигнувань, «ми не дамо можливість українцям реагувати на виклики».

Байден наголосив, що ми маємо чітко розуміти, що те, що відбувається, неправильно, країна-агресор святкує, що республіканці заблокували допомогу Україні. При цьому російський телеведучий сказав «молодці республіканці».

Пресконференція Байдена і Зеленського у Білому домі – наживо з перекладом українськоюГолос Америки

Нагадаємо, 6 грудня законопроєкт про фінансування допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню на суму 106 млрд доларів не пройшов процедурне голосування в Сенаті США. Республіканці відмовилися схвалити додаткове фінансування України без заходів для скорочення рекордної кількості мігрантів, які намагаються нелегально перетнути кордон США. Це призвело до складних переговорів, які поєднували непов’язані питання.

При цьому, у вівторок, 12 грудня, Сполучені Штати Америки виділили Україні допомогу в розмірі 200 млн доларів.

Як відомо, зараз у США перебуває президент України Володимир Зеленський. У Вашингтоні він уже провів низку переговорів із політиками та військовим керівництвом США, також очікується його зустріч із Джо Байденом.

Раніше Зеленський прокоментував паузу у наданні допомоги з боку США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: