США нестимуть відповідальність за поразку України, якщо Конгрес не схвалить допомогу – Єллен

Читать на русском
Міністр фінансів США Джанет Єллен заявила, що Штати будуть відповідальні за поразку України, якщо Конгрес не схвалить нову допомогу.
Reuters

Міністерка фінансів США Джанет Єллен заявила, що Штати будуть «відповідальні за поразку України», якщо Конгрес не схвалить фінансування.

Вона сказала про це журналістам під час поїздки до Мехіко, повідомляє Reuters.

Військова та фінансова допомога від Заходу: що відомо про перспективи на 2024 рікЯкі перспективи отримання Україною західної військової та фінансової допомоги у 2024 році – на інфографіці.

«Я розмовляла із членами Конгресу, з моїми колегами. Я думаю, вони це розуміють, що це важка ситуація, і ми можемо взяти на себе відповідальність за поразку України, якщо нам не вдасться забезпечити Україну необхідним фінансуванням», – сказала Єллен.

Вона додала, що американське фінансування України також важливе для союзників у Європі, які надають допомогу для боротьби проти російської агресії.

«У України просто закінчуються гроші. Вони витрачають більше, ніж кожен пенні, які вони одержують у вигляді податків, на зарплати військових та оборону. І вони не мали б ні шкіл, ні лікарень, ні служб швидкого реагування, якби не гроші, які ми їм надсилаємо, щоб підтримайте їх», – зазначила очільниця американського Мінфіну.

Нагадаємо, у Білому домі попередили Конгрес, що кошти на допомогу Україні закінчаться до кінця року, та закликали терміново схвалити нове фінансування. Радник із нацбезпеки Джейк Салліван зазначив, що без фінансування Штати не зможуть постачати Україні озброєння.

У Конгресі США обговорюється багатомільярдний пакет витрат, який включає допомогу Україні та Ізраїлю, а також фінансування безпеки кордонів. Але республіканці не хочуть підтримувати фінансування для України без виконання їхніх вимог щодо посилення безпеки кордону з Мексикою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: