Демократи та республіканці запевнили Зеленського у підтримці України

Читать на русском
За словами президента, представники як Демократичної, так і Республіканської партій твердо запевнили його у підтримці України.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський зазначив, що у Конгресі США представники як Демократичної, так і Республіканської партій твердо запевнили його у підтримці України.

Про це він заявив під час спільної із президентом США Джо Байденом пресконференції у Вашингтоні.

«Я сьогодні дуже багато говорив із представниками обох партій. І демократи, і республіканці запевнили нас у повній підтримці», - сказав Зеленський.

Він додав, що українська сторона завжди вірила у підтримку свого стратегічного партнера - США.

«Будемо вважати, що так воно все і продовжиться і що Україна не залишиться наодинці проти такого автократичного терориста, як рф», - наголосив президент.

При цьому, Зеленський під час прес-конференції у США, відповідаючи на запитання, чи готова Україна поступитися територією заради миру, назвав це абсолютним божевіллям.

Керівник держави також додав, що не знає, хто про це говорить, але у нього до них одне питання: «Чи готові вони віддати своїх дітей в руки терористів?».

«Це абсолютне божевілля. Ми часто згадуємо Бога, і це точно не по-християнськи. Там живуть наші люди, сім'ї, там діти. І все це частина українського суспільства. Ми говоримо про живих людей, над ними знущаються, їх ґвалтують, їх вбивали. І ми це прекрасно знаємо. Питання ж не тільки в землі, питання в живих людях, їх долях. Питання в цих сім'ях, їх дітях», - наголосив український лідер.

Нагадаємо, у вівторок, 12 грудня, Сполучені Штати Америки виділили Україні допомогу в розмірі 200 млн доларів.

Згодом Зеленський розповів Байдену про військові цілі України на наступний рік.

Також Байден заявив, що готовий до компромісу з Конгресом заради підтримки України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: