У Пентагоні повідомили, коли закінчаться кошти на військову допомогу Україні

Читать на русском
Міністерство оборони США вичерпає весь ліміт коштів на військову підтримку України до 30 грудня. Про це повідомив аудитор Пентагону.
Фото: U.S. Defense Department

Міністерство оборони США вичерпає весь ліміт коштів на військову підтримку України до 30 грудня.

Про це повідомив аудитор Пентагону Майкл Маккорд, його заяву цитує Bloomberg.

Як змінювався розмір військової допомоги США Україні протягом повномасштабної війниОбсяг військової допомоги США Україні за час великої війни – на інфографіці. Наразі Штати ще не схвалили фінансування для України на 2024 рік.

Він зазначив, що нещодавно Міноборони виділило 1,07 мільярда доларів на закупівлю нової зброї та техніки замість озброєння, яке було відправлено до України.

«Щойно ці кошти будуть вичерпані, в міністерства закінчиться доступне нам фінансування для допомоги у забезпеченні безпеки України», – написав Маккорд у листі лідерам комітетів Палати представників і Сенату з оборонної політики та асигнувань.

Аудитор також закликав Конгрес якнайшвидше виділити додаткове фінансування для ЗСУ. Маккорд додав, що лише у разі позитивного рішення законодавців Пентагон зможе надсилати Україні військову допомогу.

Нагадаємо, на початку жовтня президент Джо Байден запросив у Конгресу на потреби національної безпеки понад 100 млрд доларів. Із них 60 млрд мали піти на допомогу Україні.

Спікер Палати представників від Республіканської партії Майк Джонсон та його однопартійці в Сенаті неодноразово заявляли, що підтримуватимуть виділення допомоги Україні лише у тому випадку, якщо це буде у пакеті з рішенням щодо посилення контролю на кордоні США та Мексики.

Американський сенатор-республіканець Ліндсі Грем нещодавно заявив, що голосування за пакет військової підтримки для України, Ізраїлю та Тайваню відбудеться вже у 2024 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: