Байден запропонував республіканцям зміни, які підвищують шанси на допомогу Україні – ЗМІ

Читать на русском
Наразі сенатори-республіканці обдумують імміграційну пропозицію Байдена. Згідно зі словами сенатора-республіканця Тома Тілліса, вони мають перевірити, чи серйозні ці пропозиції.
фото: NBC

Президент США Джо Байден запропонував змінити прикордонну політику США, що підвищує перспективи двопартійної угоди стосовно допомоги Україні. Американськийй лідер особисто працює над тим, щоб Конгрес виділив додаткове фінансування для допомоги Україні.

Про це повідомляє агенція Bloomberg, із посиланням на заяву сенаторів-республіканців.

Як зазначає видання, республіканці зустрілися за закритими дверима, щоб оцінити усну пропозицію, яка з’явилася після майже двогодинної зустрічі міністра внутрішньої безпеки Алехандро Майоркаса з сенаторами ввечері 12 грудня.

Як змінювався розмір військової допомоги США Україні протягом повномасштабної війниОбсяг військової допомоги США Україні за час великої війни – на інфографіці. Наразі Штати ще не схвалили фінансування для України на 2024 рік.

Згідно зі словами сенатора-республіканця Тома Тілліса, ця пропозиція надасть президенту розширені повноваження щодо депортації мігрантів після того, як певна кількість мігрантів без документів перетне кордон. Але радикальні республіканці вважають пропозицію «м’якою».

Наразі сенатори-республіканці обдумують імміграційну пропозицію Байдена. Тілліс зазначив, що республіканці мають перевірити, чи серйозні ці пропозиції.

Водночас, координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі розповів, що Байден особисто працює над тим, щоб Конгрес виділив додаткове фінансування для допомоги Україні.

Представник Білого дому зазначив, що адміністрація Байдена продовжує дуже й дуже тісно співпрацювати з членами Конгресу від обох партій, поки вони ведуть переговори щодо ухвалення законопроєкту, де зазначене виділення допомоги Україні.

«Президент дуже багато працює. Вся команда докладає важких зусиль», - сказав Кірбі.

Він також додав, що президент США особисто спонукає законодавців діяти в цьому питанні і готовий йти на компроміси, щоб просуватися вперед у переговорах.

Як відомо, республіканці в Сенаті та Палаті представників вимагають посилити контроль за імміграцією для схвалення пакета допомоги на додаткові 106 млрд доларів, із яких понад 61 млрд передбачаються для України.

Нагадаємо, 6 грудня законопроєкт про фінансування допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню на суму 106 млрд доларів не пройшов процедурне голосування в Сенаті США. Республіканці відмовилися схвалити додаткове фінансування України без заходів для скорочення рекордної кількості мігрантів, які намагаються нелегально перетнути кордон США. Це призвело до складних переговорів, які поєднували непов’язані питання.

При цьому, у вівторок, 12 грудня, Сполучені Штати Америки виділили Україні допомогу в розмірі 200 млн доларів.

Раніше Байден заявив, що готовий до компромісу з Конгресом заради підтримки України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: