Вторгнення росії в Україну є викликом для нинішнього покоління – Кемерон

Читать на русском
Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон порівняв вторгнення путіна в Україну із вторгненням Гітлера в країни Європи, назвавши це викликом для нинішнього покоління.

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон під час візиту до Вашингтону порівняв путіна з Гітлером і наголосив, що потрібно продовжувати надавати допомогу Україні.

Про це він заявив під час пресконференції після зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

Військова та фінансова допомога від Заходу: що відомо про перспективи на 2024 рікЯкі перспективи отримання Україною західної військової та фінансової допомоги у 2024 році – на інфографіці.

Кемерон зазначив, що приїхав до США, щоб підтримати продовження військової допомоги для України.

«Сьогодні під час зустрічі ми говорили про ситуацію в Україні. Я приїхав до Вашингтона цього тижня, щоб ще раз наголосити, що ми повинні продовжувати надавати Україні фінансову та військову допомогу, щоб вона могла протистояти незаконному вторгненню росії», – заявив дипломат.

Він назвав російську агресію у Європі викликом нашого покоління.

«Так само, як покоління мого діда мусило боротися з нацистською агресією в Європі, зараз ми боремося з агресією рф у Європі», – підкреслив очільник МЗС Британії.

Кемерон додав, що під час зустрічей із членами Конгресу США він наголосив, що війна в Україні є загрозою не лише безпеці Європи, а й безпеці США.

«Якщо ми не зупинимо путіна в Україні, він продовжить свої агресивні дії. Наступного разу його метою може стати член НАТО, і тоді ми будемо змушені воювати з росією безпосередньо. У такому разі ми втратимо не лише гроші та зброю, а й життя своїх громадян», – заявив Камерон.

Водночас він не погодився з тим, що США розглядатимуть, як менш надійного союзника, якщо Конгрес не проголосує за багатомільярдний безпековий пакет, який включає підтримку України.

Кемерон зауважив, що Україна дуже потребує цих коштів, але це питання «ускладнюється політикою».

Нагадаємо, 6 грудня законопроєкт про фінансування допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню на суму 106 млрд доларів не пройшов процедурне голосування в Сенаті США. Республіканці відмовилися схвалити додаткове фінансування України без заходів для скорочення рекордної кількості мігрантів, які намагаються нелегально перетнути кордон США. Це призвело до складних переговорів, які поєднували непов’язані питання.

Тим часом обсяг допомоги Україні з боку Заходу досяг найнижчого рівня від початку війни.

Наприкінці листопада глава МЗС Британії Девід Кемерон заявив, що країни НАТО повинні спільно наростити виробництво зброї, щоб Україна мала достатньо засобів для протистояння російській агресії протягом найближчих двох років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: