Стало відомо, скільки українців мають статус біженців у Литві

Читать на русском
У Литві проживає понад 80 тисяч українців, 52 тисячі з яких мають статус воєнних біженців та тимчасовий дозвіл на проживання.
Фото: rbc.ua

У країнах Балтії одні з найбільших показників співвідношення українських біженців до числа місцевих жителів. Так, у Литві проживає понад 86 тисячі українців. З них 52 тисячі вважаються воєнними біженцями і мають тимчасовий дозвіл на проживання на підставі тимчасового захисту.

Про це повідомляє Delfi з посиланням на Департамент міграції.

Як змінювалися наміри українських біженців щодо повернення додомуПонад 60 відсотків біженців планують повернутися до України. Як змінювалися їхні наміри – на інфографіці.

Зазначається, що інші громадяни України мають тимчасовий дозвіл на проживання в Литві у зв’язку з роботою, а також через возз'єднання сім'ї, з гуманітарних міркувань тощо.

Також повідомляється, що Литва продовжує заміну тимчасових видів на проживання, виданих на підставі тимчасового захисту. Їх термін спливає в березні 2024 року.

Департамент міграції інформує, за півтора тижні надійшло 19 тисяч заяв від воєнних біженців з України.

«Якщо заяви й надалі подаватимуться так швидко, всі отримувачі тимчасового захисту встигнуть замінити посвідки до початку березня», – заявила директорка Департаменту міграції Евеліна Ґудзінскайте.

Згідно з даними Євростату, у відносному вираженні на одну тисячу жителів Євросоюзу припало 9,2 біженців з України.

Нагадаємо, Єврокомісія оголосила про виділення понад 65 млн євро чотирьом країнам, які приймають українців, які рятуються від війни. Гроші отримають Польща, Болгарія, Чехія та Румунія.

Також повідомлялося, що уряд Латвії планує збільшити фінансування для підтримки українських біженців.

Ми розбиралися, в яких країнах Європи найбільше працевлаштованих біженців з України – інфографіка «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: