Уряд Латвії планує збільшити фінансування для підтримки українських біженців

Читать на русском
Уряд Латвії планує збільшити фінансування органів місцевого самоврядування на 10 мільйонів євро, щоб ті підтримали біженців з України.
Flickr

Уряд Латвії планує збільшити фінансування органів місцевого самоврядування на 10 мільйонів євро, щоб ті підтримали біженців з України.

Про це пише Delfi.

Як у світі змінювалася кількість біженців та внутрішніх переселенцівУ 2022 році у світі налічувалося 35,3 млн біженців та 62,5 млн внутрішніх переселенців. На інфографіці – як змінювалась їхня кількість останні 30 років.

Відомо, що у березні цього року уряд Латвії було видано наказ про надання Міністерству охорони навколишнього середовища та регіонального розвитку фінансування у розмірі 21 788 249 євро для покриття витрат органами місцевого самоврядування, які надавали підтримку громадянам України. Відзначають, що у ці кошти включають проживання та харчування.

Тепер уряд планує збільшити фінансування до 32 152 527 євро, щоб і надалі покривати видатки на підтримку мігрантам з України.

Нагадаємо, Польща закрила свій найбільший центр прийому українських біженців, розташований у Надаржині приблизно за 30 км від Варшави.

Тим часом влада Чехії готує спеціальну програму з надання допомоги повернення українців додому. Зокрема, передбачається, що проєкт покриє частину їхніх витрат у випадку добровільного повернення біженців в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: