Литва та Естонія засудили рішення МОК про допуск російських спортсменів до Олімпіади

Читать на русском
Міністри закордонних справ Естонії та Литви розкритикували рішення МОК дозволити росіянам брати участь в Олімпіаді-2024 в Парижі в нейтральному статусі.
Фото: Getty Images

Міністри закордонних справ Литви та Естонії засудили рішення Міжнародного олімпійського комітету про допуск росіян до Олімпійських ігор-2024.

Про це дипломати написали у соцмережі Х.

Так, очільник МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс відзначив, що рішення МОК – це не нейтралітет, це суперечить усьому, за що має виступати Олімпіада.

«Росія залучає спортсменів і спортсменок до своєї геноцидної армії. Це не нейтралітет, це суперечить всьому, що має відстоювати Олімпіада», – відзначив Ландсбергіс.

Своєю чергою голова естонського МЗС Маргус Тсахкна заявив, що дозвіл російським спортсменам брати участь в Олімпійських іграх без прапора «не змиє кров на їхніх руках».

«Рішення МОК йде врозріз з усім, що означає олімпізм», – переконаний він.

Нагадаємо, Міжнародний олімпійський комітет вирішив допустити російських і білоруських спортсменів до Олімпіади-2024 у нейтральному статусі. До змагань не допустять спортсменів у командних видах спорту, а також індивідуальних атлетів, які підтримали бойові дії або пов’язані з військовими організаціями.

У МОК заявили, що вісім російських і троє білоруських спортсменів наразі відповідають вимогам і пройшли кваліфікацію на Ігри.

Після цього у Мінспорту назвали безвідповідальним рішення МОК про допуск росіян та білорусів на Олімпіаду.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що міжнародна коаліція, що включає Україну та ще 34 держави, готова бойкотувати Ігри в Парижі у разі допуску рф та Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: