ЄК виділила мільйони євро чотирьом країнам, які приймають українських біженців

Читать на русском
Допомога надається країнам для полегшення фінансового навантаження на систему адаптації біженців.
фото REUTERS

Єврокомісія оголосила про виділення понад 65 млн євро чотирьом країнам, які приймають українців, які рятуються від війни. Гроші отримають Польща, Болгарія, Чехія та Румунія.

Про це повідомила пресслужба Європейської комісії 18 грудня.

У яких країнах планують скоротити допомогу українським біженцямДопомога для українських біженців планують скоротити у Польщі, Німеччині, Чехії, Ірландії. Докладніше – на інфографіці.

«Минулого тижня Європейська комісія вирішила надати понад 65 мільйонів євро із Фонду притулку, міграції та інтеграції для підтримки Болгарії, Чехії, Польщі та Румунії у розміщенні людей, які рятуються від російської агресії проти України», – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що допомога надається для полегшення фінансового навантаження на систему адаптації біженців та забезпечення претендентам на захист належного рівня послуг.

Зокрема, Болгарія, Чехія, Польща та Румунія можуть використовувати це додаткове фінансування для переходу від надання біженцям колективного притулку до індивідуального розселення у приватному секторі шляхом надання українцям фінансової допомоги на перехідний період, доступу до мовних курсів, соціальних та медичних послуг.

Уточнюється, що Єврокомісія зберігатиме контроль за використанням виділених коштів.

Нагадаємо, у вересні Рада ЄС продовжила термін дії тимчасового захисту для українців. Пізніше Чехія, Данія та Швейцарія продовжили тимчасовий захист для українських біженців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: