Президент Литви закликав світ домагатися повернення викрадених росією українських дітей

Читать на русском
Президент Литви Гітанас Науседа закликав міжнародну спільноту разом домагатися повернення незаконно вивезених росіяними українських дітей.
Фото: Getty Images

Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що міжнародна спільнота повинна проявити солідарність у діях, спрямованих на повернення тисяч викрадених росією українських дітей.

Про це повідомила литовська телерадіокомпанія LRT.

«Обов'язок усієї міжнародної спільноти – допомогти Україні перемогти, надавши їй військову та фінансову підтримку, оскільки лише у разі поразки росії можна буде швидше повернути викрадених дітей», – наголосив президент, звертаючись до учасників зустрічі Міжнародної коаліції країн з повернення українських дітей.

Науседа підкреслив, що Литва разом з демократичним світом солідарна з Україною і вимагає від рф негайно припинити скоєний злочин і звільнити українських дітей.

Він додав, що також важливо домагатися того, щоб окремі особи несли юридичну відповідальність за незаконну депортацію дітей. Литва сприятиме міжнародним зусиллям із забезпечення справедливості, запевнив президент Литви.

Нагадаємо, Україні вдалося повернути з росії 387 із майже 20 тисяч дітей, що їх викрали росіяни під час окупації.

У жовтні президент України Володимир Зеленський підтвердив, що російські окупанти незаконно депортували 20 тисяч українських дітей. Однак реальна цифра набагато більша.

Нещодавно міністр закордонних справ Литви дорікнув ЄС за недостатню допомогу Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: