Північна Корея заявила про успішне випробування твердопаливної МБР

Читать на русском
Запущена КНДР 18 грудня міжконтинентальна балістична ракета була твердопаливною. Вона пролетіла 1002,3 км.
Фото: Yonhap

Північна Корея підтвердила у вівторок, 19 грудня, що напередодні провела випробувальний запуск твердопаливної міжконтинентальної балістичної ракети Hwasong-18.

Про це у вівторок, 19 грудня, повідомило Yonhap з посиланням на північнокорейське державне інформагентство KCNA.

Ракетні пуски КНДР: як режим Кім Чен Ина нарощує кількість випробуваньЗа останні роки режим Кім Чен Ина значно наростив кількість ракетних випробувань. Докладніше – на інфографіці.

Зазначається, що під час випробування у понеділок, ракета пролетіла 1002,3 кілометра за 4415 секунд (73,6 хв) на максимальній висоті 6518,2 км і впала в Японське море у визначеному перед стартом районі.

Зазначається, що МБР на твердому паливі здатна пролетіти близько 15 тисяч км на максимальній висоті 6 тисяч км, що начебто дозволяє їй уразити будь-які цілі на континентальній частині США.

«Запуск ракети був проведений з метою зробити потужний попереджувальний захід у серйозній ситуації, в якій військова загроза з боку ворожих сил проти КНДР стає все більш неприхованою і небезпечною», – повідомляє KCNA.

Лідер КНДР Кім Чен Ин заявив, що цей запуск показав, до яких дій він вдасться, «коли Вашингтон прийме неправильне рішення».

На тлі цього президент Південної Кореї Юн Сок Йоль заявив про необхідність зміцнення потенціалу щодо стримування ядерної загрози з боку республіки.

Постійні члени Ради національної безпеки під час засідання, в якому Юн Сок Йоль взяв участь, заявили, що запуск так званого розвідувального супутника 21 листопада і пуск МБР, що послідував за цим, на твердому паливі становить серйозну загрозу миру і безпеці на Корейському півострові і на планеті.

Крім того, південнокорейські ЗМІ вважають, що запуск міг відбутися у відповідь на результати другого засідання консультативної групи з ядерного планування США та Республіки Корея. У Міністерстві оборони КНДР виступили з їхньою критикою.

Нагадаємо, 17 грудня Північна Корея випустила одну балістичну ракету малої дальності в бік Східного моря. А 18 грудня запустила в бік Японського моря міжконтинентальну балістичну ракету великої дальності.

Через це МЗС України рішуче засудило запуск Північною Кореєю міжконтинентальної балістичної ракети і закликало посилити тиск на Пхеньян.

Раніше Північна Корея повідомила про успішний запуск балістичної ракети із супутником-шпигуном на борту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: