Північна Корея має намір запустити більше шпигунських супутників

Читать на русском
У КНДР анонсували запуски ще кількох розвідувальних супутників для збору інформації про військову діяльність своїх ворогів.
Фото: habervakti.com

У Північній Кореї заявили про плани щодо запуску більшої кількості «супутників-шпигунів» у найближчому майбутньому для збору даних про військову діяльність «ворогів».

Про це повідомляє Reuters.

«Якщо знадобиться, супутники чудово виконають свої задачі та підведуть нас до надпотужного удару», – заявили у Північній Кореї.

Зазначається, що розвідувальні супутники КНДР будуть створені на зразок космічного апарата Malligyong-1, який країна вивела на орбіту в листопаді. У відповідь на це уряди Південної Кореї, США та Японії заявили про порушення резолюції Ради Безпеки ООН.

Зазначимо, у суботу, 9 грудня, радники з питань національної безпеки США, Південної Кореї та Японії мають намір провести тристоронню зустріч у Сеулі, щоб обговорити військову діяльність Пхеньяну та інші глобальні проблеми.

Нагадаємо, 22 листопада КНДР повідомила про успішний запуск супутника-шпигуна. Дані розвідки Південної Кореї свідчать, що Пхеньян отримав допомогу від росії для успішного запуску.

25 листопада супутник-розвідник КНДР уже зробив знімки низки військових об'єктів США на території Південної Кореї.

У відповідь на ці дії США наклали додаткові санкції на Північну Корею.

На початку грудня у КНДР заявили, що розглядатимуть втручання у роботу своїх супутників як оголошення війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: