Південна Корея запустила власний супутник-шпигун у відповідь КНДР

Читать на русском
Південна Корея вивела на орбіту власний супутник-шпигун. Це стало дзеркальною відповіддю на дії КНДР, яка запустила подібний супутник у листопаді.
Фото: SpaceX

У п'ятницю, 1 грудня, Південна Корея запустила свій перший військовий супутник-шпигун. Цей крок є відповіддю Сеула на запуск шпигунського супутника Пхеньяном у листопаді.

Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що перший супутник-шпигун для Південної Кореї запустила компанія SpaceX: ракета-носій Falcon 9 з південнокорейським супутником стартувала з бази космічних сил Ванденберг у Каліфорнії о 17:19 у п'ятницю. Запуск був запланований на початок тижня, але його довелося відкласти через погодні умови.

Як розповіли у представництві південнокорейської програми оборонних закупівель, супутник Сеула має телескоп з електрооптичними датчиками. Космічний корабель здатний ідентифікувати об’єкти розміром до 30 сантиметрів із роздільною здатністю приблизно в 100 разів кращою, ніж у Північної Кореї.

Цей супутник став першим з п'яти, які Південна Корея планує відправити в космос до 2025 року за контрактом зі SpaceX.

Раніше Південна Корея покладалася в питаннях космічної розвідки на США. Однак тепер країна прагне нарощувати свої власні розвідувальні можливості.

«США не надають усіх супутникових знімків, які хочуть отримати корейці», – пояснив професор аерокосмічної техніки в корейському інституті передових наук і технологій Квон Седжин.

На думку експертів, супутники-шпигуни значно посилять обороноспроможність країни.

Нагадаємо, 22 листопада КНДР повідомила про успішний запуск супутника-шпигуна. Дані розвідки Південної Кореї свідчать, що Пхеньян отримав допомогу від росії для успішного запуску.

25 листопада стало відомо, що Кім Чен Ин отримав супутникові знімки військових баз США в Південній Кореї.

Після запуску КНДР розвідувального військового супутника 21 листопада США у відповідь внесли до списку санкцій додатково вісім людей та одну організацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: