КНДР запустила балістичну ракету у напрямку Японського моря

Читать на русском
КНДР запустила балістичну ракету у бік Японії. У японському Міноборони заявили, що це вже другий пуск КНДР за останню добу.
Фото: glavcom.ua

Увечері 17 грудня Північна Корея випустила балістичну ракету в бік Японського моря. Перед цим були випробування ракети малої дальності.

Про це пише південнокорейське видання Yonhap News з посиланням на заяву військового керівництва країни.

Ракетні пуски КНДР: як режим Кім Чен Ина нарощує кількість випробуваньЗа останні роки режим Кім Чен Ина значно наростив кількість ракетних випробувань. Докладніше – на інфографіці.

У неділю ввечері Пхеньян здійснив запуск ракети, що пролетіла близько 570 км при максимальній висоті польоту 50 км, після чого впала в Японське море на схід від Корейського півострова за межами виняткової економічної зони Японії.

«Ймовірно, це міжконтинентальна балістична ракета, оскільки перший заступник радника з національної безпеки Південної Кореї Кім Те Хе за кілька днів раніше заявив, що КНДР має намір запустити МБР протягом грудня», – припускає джерело.

Зазначається, що другий запуск відбувся за кілька годин після того, як Південна Корея повідомила, що КНДР провела випробування балістичної ракети малої дальності у Східному морі.

Крім того, що запуск відбувся через кілька днів після того, як Південна Корея та США провели другу сесію Консультативної групи з ядерних питань, де обговорили спільну ядерну стратегію.

Об'єднаний комітет начальників штабів (JCS) назвал останній запуск «явним» порушенням резолюцій Ради безпеки ООН, які забороняють Північній Кореї використовувати технології балістичних ракет, пообіцявши зберігати готовність відповідати на будь-які провокації.

Нагадаємо, США, Південна Корея та Японія домовилися запустити систему обміну даними про ракетні пуски КНДР в реальному часі для оперативного виявлення та оцінки загрози від запущених Пхеньяном ракет.

Напередодні в Білому домі заявили, що ядерний удар Північної Кореї по США покладе край режиму Кім Чен Ына.

Також повідомлялося, що Північна Корея має намір запустити більше шпигунських супутників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: