Блокада кордону з Польщею: у ДПСУ розповіли, скільки вантажівок стоять у черзі на КПП

Читать на русском
Як зазначають у ДПСУ, найбільше перебуває на пункті пропуску Рава - Руська — 850 вантажних транспортних засобів.
facebook.com/Ministry.for.restoration

Станом на ранок неділі, 3 грудня, понад 2,5 тисяч вантажних транспортних засобів перебувають у черзі в бік України через блокування кордону з Польщею.

Про це розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

Страйк перевізників: хто та чому блокує проїзд вантажівок через український кордонПольські перевізники блокують рух вантажівок через кордон із Україною, до них можуть приєднатися словацькі колеги. Хто ініціював акцію та які вимоги.

«На жаль, блокування на даний момент воно продовжується. Чотири напрямки, де учасники акції по той бік кордону на під’їзних шляхах блокують можливість руху для вантажних транспортних засобів - це напрямки пункту пропуску «Ягодин», «Краківець», «Рава -Руська». І з 23 числа ще додався напрямок пропуску «Шегині». Станом на ранок сьогодні за інформацією, яку ми маємо від польських прикордонників, у черзі в бік України перебуває більше 2,5 тисяч вантажних транспортних засобів», - сказав Демченко.

Він уточнив, що найбільше на пункті пропуску «Рава - Руська» — 850 вантажних транспортних засобів, по 600 — на напрямку «Краківець» і «Шегині», ще 450 на напрямку пункту пропуску «Ягодин».

Згідно з його словами, більш-менш інтенсивний рух є по напрямку пункту пропуску «Краківець».

«Там, до прикладу, понад 300 вантажних транспортних засобів за добу перетнули кордон. Тобто там можна говорити, що за годину пропускають приблизно 5-6 вантажних транспортних засобів», - додав речник ДПСУ.

Водночас, він наголосив, що рух для автобусів і для легкових транспортних засобів не блокується ні на виїзд із Польщі, ні на в’їзд в цю країну.

«Звісно, коли одночасно до кордону прибуває кілька автобусів, це займає час для оформлення всіх пасажирів, які перебувають у транспортному засобі. Але блокування руху для цих транспортних засобів немає», - додав Демченко.

Він також зазначив, що рух гуманітарних вантажів відбувається, «але в тому невеличкому кількісному показнику, про який я говорив».

Нагадаємо, страйк польських перевізників розпочався 6 листопада. Спочатку вони блокували три пункти пропуску, пізніше додався ще один. Сьогодні вранці на в'їзд до України стояли у черзі понад 2 тисячі вантажівок. З 1 грудня розпочати блокаду кордону хочуть словацькі перевізники.

Крім того, українські водії на одному із заблокованих КПП оголосили голодування.

Згодом стало відомо, що українська та польська сторони погодили деякі заходи для розблокування кордону, де відбувається страйк перевізників.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: