Блокада на кордоні з Польщею: скільки вантажівок стоять у черзі на чотирьох КПП

Читать на русском
У бік України в чергах перебуває близько 2 100 вантажівок, які не можуть перетнути кордон через страйк перевізників.
фото Суспільне

На ранок 1 грудня у чергах на польсько-українському кордоні через блокаду перевізників стоять близько 2,1 тис. вантажівок.

Про це повідомив у п'ятницю речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону 1 грудня.

Страйк перевізників: хто та чому блокує проїзд вантажівок через український кордонПольські перевізники блокують рух вантажівок через кордон із Україною, до них можуть приєднатися словацькі колеги. Хто ініціював акцію та які вимоги.

За його словами, блокування чотирьох напрямків продовжується. Це пункти пропуску Ягодин-Дорогуськ, Краковець-Корчева, Рава-Руська-Гребенне та Медика-Шегині.

«Станом на ранок, за інформацією від польських колег, на всіх цих чотирьох напрямках у бік України в чергах перебуває близько 2100 вантажних транспортних засобів. Найбільше - навпроти пункту пропуску Шегині та Рава-Руська», – сказав він.

Нагадаємо, з 6 листопада польські перевізники розпочали блокаду трьох пунктів пропуску на польсько-українському кордоні. Згодом розширили блокаду ще на один.

Серед основних вимог до України – повернення практики дозволів для українських перевізників, яке скасовано угодою з ЄС до 30 червня 2024 року. Перевізники хочуть страйкувати до лютого.

З 1 грудня почали блокувати КПП на кордоні і словацькі перевізники.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: