На словацькому кордоні вже стоять у чергах сотні вантажівок – ДПСУ

Читать на русском
На КПП Ужгород-Вишнє Нємецьке 1 грудня у чергах стоять близько 600 вантажівок, при цьому словацькі перевізники розпочнуть свій пікет сьогодні ближче до вечора.
Фото: EPA

На кордоні зі Словаччиною далекобійники сьогодні розпочинають свій пікет. На напрямку Ужгород-Вишнє Нємецьке вранці 1 грудня в чергах перебуває близько 600 вантажівок.

Про це повідомив представник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону 1 грудня.

Страйк перевізників: хто та чому блокує проїзд вантажівок через український кордонПольські перевізники блокують рух вантажівок через кордон із Україною, до них можуть приєднатися словацькі колеги. Хто ініціював акцію та які вимоги.

За його словами, та ситуація, яка є на кордоні з Польщею, вона додала вже черг як на словацькому кордоні, так і на кордоні з Угорщиною. До 6 листопада там не фіксували черг із вантажівок.

«Станом на ранок сьогодні на напрямі «Ужгород-Вишнє Нємецьке» - це кордон зі Словаччиною в чергах перебуває десь 600 вантажівок, а на кордоні з Угорщиною навпроти пункту пропуску «Тиса» до тисячі вантажних транспортних засобів, які очікують на можливість перетину кордону», – розповів Демченко.

Нагадаємо, словацькі далекобійники планували вдень 1 грудня розпочати блокування пункту пропуску «Вишне Нємецьке – Ужгород» на кордоні з Україною.

Також триває блокада на польському кордоні. Зараз там у черзі понад 2 тисячі вантажівок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: